Петков: Чадърите свършиха, Бойко Рашков има пълна свобода да разследва

В коалицията няма пробойни, уточни премиерът
Снимка: БГНЕС

Чадърите свършиха и по никакъв начин никой не може да се чувства защитен. Това заяви в „Панорама” премиерът Кирил Петков. Той поясни още, че е дал на вътрешния министър Бойко Рашков пълна свобода за всяко разследване.

Петков направи коментар относно решението на Прокуратурата, свързано с казуса за двойното му гражданство. „Винаги съм казвал, че най-важното за една прокуратура е да си свършва работата. Приемам решението като преценка, че това, което съм направил, не е престъпление”, уточни премиерът.

Петков: България ще има много конструктивна роля в НАТО и в ЕС

„Оценявам тяхната стъпка като добре свършена работа, но не искам това да е повлияно от моята нова позиция. Няма човек в тази държава, който да се чувства над закона, включително и аз самият”, допълни министър-председателят.

Коментар дойде и за работата на главния прокурор Иван Гешев. „Той не се е справил добре, по никакъв начин. Хората очакват неговата смяна”, заяви Петков.

На въпрос дали ще чегърта, или ще търси съгласие, премиерът отговори: „Моята мечта е да има правосъдие, което да покаже, че в България няма безнаказано нарушаване на закона. Моята роля не е да чегъртам никого. Нашата роля е да сложим хора в Прокуратурата, в КПКОНПИ, които да нямат никакви спирачки да проверяват всеки крадец. За мен е важна лустрация на крадците”, уточни Петков.

Кирил Петков: Първата ни задача са наводненията, втората – ваксинацията

Премиерът беше категоричен, че в момента в коалицията няма пробойни или търкания. И допълни: „Силната страна на една коалиция е, че няма пълно единомислие. Това обаче е възможност за повече аргументи”.

Източник: NOVA


Новините са навсякъде с Вас! Последвайте ни във Facebook.
Изпращайте сигнали, снимки и информация на office@dailybg.com по всяко време на денонощието. Благодарим Ви!
Total
3
Shares
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРОЧЕТИ ОЩЕ