Взрив разруши сграда, има изчезнали и затрупани хора

Няколко автомобила са пострадали от летящи отломки
RTL Nieuws

В белгийския град Тюрнхаут, точно отвъд границата близо до Тилбург, четириетажна жилищна сграда беше до голяма степен разрушена след експлозия на газ.

Още осем души са в неизвестност.

Останалата част от сградата също има опасност от срутване, съобщават от пожарната. Изображенията показват, че половината етажи са се срутили от трясък.

От последните минути! Готвачи на самоделни бомби взривиха апартамент в Пловдив

Кметът на Турнхаут Пол ван Миерт , че се търсят жертви, но това трябва да се прави много внимателно, тъй като сградата е нестабилна. При срутването е пуснат и газ, разказва кметът.

Първоначално беше съобщено, че сред изчезналите са четири деца, но според говорител на службите за спешна помощ изглежда не е така.

„Няма деца, регистрирани като обитатели в тази сграда“, каза говорителят.

Под развалините Белгийските медии пишат, че в сградата живеят десет души. Според кмета Пол ван Миерт един човек е бил спасен и откаран в болница.

Спешните служби са в контакт с втори човек, който все още е под развалините. Кметът каза още, че не е сигурно всичките осем души да са били в сградата по време на експлозията, около 8:20 часа сутринта.

Спешни служби са мобилизирани за експлозията.

Полицията е довела кучета-следвачи, за да търсят хора под развалините, а има и багер за събиране на отломки. Обявен е и специален медицински план, който да помогне на всички пострадали възможно най-бързо.

Няколко коли в района са пострадали от летящи отломки. Полицията призовава хората да избягват района около Boeren Krijglaan и Steenweg op Gierle.

Източник: RTL Nieuws


Новините са навсякъде с Вас! Последвайте ни във Facebook.
Изпращайте сигнали, снимки и информация на office@dailybg.com по всяко време на денонощието. Благодарим Ви!
Total
21
Shares
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРОЧЕТИ ОЩЕ